drastiriotites

υλικό για το νηπιαγωγείο

Ο χρόνος,οι εποχές , οι μήνες , οι μέρες και οι ώρες!

Καλή Χρονιά με υγεία και πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα!!!

Μπαίνουμε στο κλιμα σιγά σιγά…

Φτιάχνοντας ένα τροχό! Ο τροχός των εποχών…

(Η ιδέα είναι απο την ιστοσελίδα http://www.chillola.com/at/season%20wheel%20bw.html και με τη βοήθεια του coreldraw , την έφτιαξα για τα δικά μας δεδομένα)

Με τον τροχό μπορούμε να κάνουμε το εξής:

1.Εκτυπώνουμε το φύλλο εργασίας και ζητάμε απο τα παιδιά να μας ζωγραφίσουν μια εικόνα που να  αντιπροσωπεύει  κάθε εποχή.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

2.ή τους δίνουμε το επόμενο φύλλο, τους ζητάμε να τα χρωματίσουν , να τα κόψουν και να κολλήσουν τις εικόνες στις αντίστοιχες εποχές.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ2

 

 

–>Wheel books και άλλα…http://www.homeschoolshare.com/lapbooking_resources.php

 

 

Μια πολύ ωραία ιδέα επίσης απο ένα παλιό παιδικό μου παιχνίδι…θυμάμαι έπαιζα με τις ώρες…είναι να φτιάξουμε χάρτινες κούκλες και να τις ντύσουμε ανάλογα με την εποχή !!!

Εκτυπώνουμε επίσης φωτό των παιδιών , μόνο τα προσωπάκια και οι κούκλες γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές!!!

Τα παιδιά με την πρώτη κούκλα που γτιάξαμε εντυπωσιάστηκαν …αλλά το καθένα θέλει την κούκλα του …έτσι είπαμε ότι θα την συνεχίσουμε την δραστηριότητα φτιάχνοντας ο καθένας την δικιά του ,ντυνοντας την όπως θέλει!

Τα πατρον υπάρχουν εδώ …http://familycrafts.about.com/od/paperdolls/tp/paperdolls.htm

Εάν εκτυπώσετε το παραπάνω πατρόν , χρειάζεται μια μικρή μεγένθυση του πατρόν «σώμα» γιατι τα ρουχαλάκια μας έπεσαν λίγο μεγάλα στην πρώτη μας δοκιμή-κούκλα !

Συμβουλή !

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο google με τις λέξεις : paper dolls και πατήσετε αναζήτηση στις εικόνες…θα εμφανιστούν πάρα πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις…πατρόν με διάφορα ρούχα , έγχρωμα ή ασπρόμαυρα… για μικρούς ή για μεγάλους, για γυναίκες ή για άνδρες…η επιλογή είναι δική σας!


Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.